— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

y.p.f. young.people.f***ing

Dat wat je altijd al zou willen weten, hoe gaat het er bij anderen in de slaapkamer aan toe? Y.P.F. laat zien wat er allemaal mis kan gaan als je een spannend avondje met sex wilt hebben. Van genante one night stands en bizarre verzoekjes tot seks met je ex. Vier jonge stelletjes en een trio laten op hilarische en vaak pijnlijk herkenbare wijze zien, dat goede seks helemaal niet zo gemakkelijk is…

In verschillende hoofdstukken door elkaar maken we kennis met een aantal twintigers. Vrienden, een koppel dat al lang samen is, ex-geliefden, drie kamergenoten en de eerste date van twee collega’s; allen krijgen zij te maken met seks. Het voorspel, de seks, het orgasme en het naspel zorgen niet alleen voor fijne momenten, maar ook voor veel vragen.

y.p.f

y.p.f

Deze film is snel, gaat alleen over sex maar laat nooit explixiete scènes zien. Y.P.F. is bij vlagen zeer grappig en misschien zelfs herkenbaar. De film is absoluut een comedy vol gênante situaties, maar toch kent het verhaal ook enkele mooie emotionele momenten, die vooral richting het einde te zien zijn.

Het is een raamvertelling met als onderwerp seks in hun relaties. De leukste verhaallijnen zijn voor mij die rond de twee vrienden die ongemakkelijk de eerste stappen zetten in een seksrelatie met elkaar en het trio dat minder vloeiend verloopt dan vooraf was gepland.

Schrijver Aaron Abrams neemt in het segment van de vrienden een rol op zich en de charmante Carly Pope (uit de vrij onbekende serie Popular) speelt de jonge vrouw. Er mag verder gezegd worden dat alle acteurs voldoende presteren, maar een enkeling stijgt daar boven uit. Ennis Esmer is werkelijk hilarisch als Gord, die vanaf zijn luie stoel commentaar geeft op zijn vriendin en huisgenoot.

Vanwege de expliciete titel staat de sekscomedy Young People Fucking in de meeste landen (inclusief Nederland) bekend als Y.P.F. Het is een leuke comedy geworden, die bol staat van seks en stevig taalgebruik. Voor de liefhebber is er ook nog wat naakt te zien, maar dat voert zeker niet de boventoon. Voor een luchtig verhaaltje met een vleugje drama en enkele gênante situaties is Y.P.F. een uitstekende keuze en misschien geeft het inspiriratie om het zelf na afloop wat beter te doen.

genre: erotische speelfilm
regie: Martin Gero, Canada 2008
beoordeling: 7.0 (0-10)

Bekijk trailer

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *